MARTINEZ

Nemzetközi jelentőség és a legjobb minőség

Legfejlettebb gyártástechnika és hagyományos kézimunka. A klasszikus gitárok gyártásában az ázsiai modern hangszergyártás úttörője a Minyard Martinez. Alex Wang, a cég alapítója nem csak az egyenletes minőség őre, de fékezhetetlen újító is; hagyomány és modernitás egymást nem zárják ki. Minden Minyard Martinez klasszikus gitár CNC marással készült alkat-részek és a hagyományos kézimunka jól adagolt keveréke. Tömör fából készül minden gitár fedlapja. Specialitásokat is beleértve! Így szívesen használják a Martineznél például egy XVIII. sz-i cédrus törzsét fedlaphoz, hogy ebből limitált sorozatú gitárokat készítsenek.

Nagy jelentőséggel bír, hogy a forgalmazótól miképpen kerül a gitár a fogyasztó kezébe, hiszen a gyártást követően hetekig kontrollálhatatlan körülmények között van úton a hangszer.
Ezért beérkezésükkor minden gitárt ellenőriznek, friss SAVAREZ húrral látják el és beállítják, hogy amikor kézbe veszi kifogástalan legyen.

Növendéktől profi művészig
A zenélés első sorban önkifejezés, saját intuícióinkat szabadjára engedve. Növendékek és iskolások mást várnak el, mint a rendszeresen koncertező hivatásos zenészek. Ennek ellenére általánosan kötelező elemek itt is, ott is vannak: hangzás, esztétikum és játékélmény.
A Minyard Martinez növendék gitárjai anatómiailag kialakított nyakprofillal készülnek – az ambiciózus játékos számára csak tömör hangzófa jöhet szóba. Jazz és fúziós zenészek örülnek az íves kialakítású fogólapnak és a keskeny korpusznak.

Világot átfogó együttműködés – nemzetközi kompetencia Kenny HiIl, a kalifornia Ben Lomondból, a cég alapítása óta intenzíven részt vesz a gitárok tervezésében. A felhasznált fákat a Martinez kizárólag jónevű szállítóktól szerzi be. A gondos kiválasztás és kímélő tárolás a garancia arra, hogy minden egyes Martinez gitár tisztán szóljon – és ez a növendék hangszerre is érvényes.

Karantén videóban a Martinez

Szili Róbert a Balance Wheel Group gitárosa MARTINEZ klasszikus gitáron az együttes friss karantén videójában
Figyelem: a gitárok linkjei a márka saját oldalára vezetnek.